Een delfts blauwe verrassingsdag

Blog #8 | De activiteiten van Verrasdag

verrassingsdag

Door Nevin van den Berg

Een verrassingsdag, oftewel een Verrasdag, met een Delfts blauw tintje! In onze blog lichten we regelmatig verschillende activiteiten uit om je een idee te geven wat je kunt verwachten! Bekijk bijvoorbeeld onze eerdere blog over het Muzieum in Nijmegen

Bij het zoeken naar activiteiten en bezienswaardigheden, zoeken wij bij Verrasdag.nl naar leuke en originele uitjes voor jong en oud. Ditmaal kwam ik het Royal Delft tegen in, vanzelfsprekend, Delft. Hier vind je alles over het wereldberoemde Delfts blauw. Wist je bijvoorbeeld dat Royal Delft de enige overgebleven producent is van het Delfts blauw uit de 17e eeuw? En dat je hier zelf je eigen unieke Delfts blauwe tegeltje kan schilderen?

Een experience tijdens jouw verrassingsdag!

In dit museum worden verschillende exposities tentoongesteld. Tijdens een (audio)tour door het museum ontdek je de geschiedenis van het Delfts blauw en ook het volledige productieproces. Hierbij moet je denken aan een demonstratie van één van de schilders of een wandeling door de fabriek waar de ambachtslieden nog volop aan het produceren zijn. Een uniek stukje Nederlandse geschiedenis dat je minimaal 1 keer gezien moet hebben.

Tatoeëren en Delfts blauw aardewerk?

Op het eerste gezicht lijkt dit een vreemde combinatie, maar ze hebben meer gemeen dan gedacht. Er zijn overeenkomsten te vinden in bijvoorbeeld de oorsprong en de ambacht. Niemand minder dan Henk Schiffmacher werkt samen met de meesterschilders van Royal Delft. Hoe dit uit heeft gepakt, kan je zelf gaan ontdekken in deze tijdelijk tentoonstelling. Wees er snel bij, want het loopt tot en met 31 oktober 2020.

Je eigen Delfts blauwe tegeltje

Heb je er altijd al van gedroomd om een eigen tegeltje te beschilderen? Heb jij ooit een mooie uitspraak gemaakt in de kroeg of zegt jouw tante altijd hetzelfde zinnetje. Dit is je kans; zet het op een Delfts blauw tegeltje. Bij Royal Delft geven ze workshops en kan iedereen zijn eigen Delfts blauwe tegeltje schilderen! Als je meer bent van het Delfts blauwe servies, kun je ook je eigen bordje schilderen. Naast workshops zijn er in het museum ook arrangementen met kinderen beschikbaar.

 

Bezoek de Royal Delft in Coronatijd 

Na ruim twee maanden dicht te zijn geweest is het museum weer te bezoeken en daar zijn we erg blij mee! Met het werken met tijdvakken en het handhaven van de anderhalve meter afstand zorgt het museum er op een actieve en goede manier voor dat de gasten een veilig bezoek hebben aan het museum. Bij Verrasdag.nl is jouw veiligheid erg belangrijk voor ons en werken wij alleen samen met bedrijven die hebben bewezen dat ze zich goed houden aan de maatregelen rondom het Coronavirus. 

Een Delfts blauwe verrassingsdag kan jouw unieke ervaring zijn als je een Verrasdag boekt. Voor meer informatie over het museum verwijzen we je graag door naar de Royal Delft. Echter kiezen wij uit meer dan honderd activiteiten maar…you’ll never know! Bij Verrasdag.nl kiezen we niet zomaar activiteiten maar de echte pareltjes die je zelf niet zo snel zal vinden in Nederland. Ben je al overtuigd? Bekijk nu onze deals!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Een Delfts blauwe verrassingsdag