Blog #1 van 2021 | Verrasblogs

Verrassend goede voornemens

Door Matthijs van Wijngaarden

De eerste blog van het nieuwe jaar! Als eerste wensen wij jou natuurlijk de beste wensen voor 2021 namens het hele team van Verrasdag.nl. Net als vorig jaar schrijven wij dit jaar wederom verrassende, educatieve en bijzondere blogs voor jou. Gelukkig blijven de activiteiten, de steden en de Verrasblogs elke week terugkomen op de vrijdagmiddag. Om het jaar traditioneel in te lijden beginnen we met misschien wel het jaarlijks meest terugkomende gespreksonderwerp voor de eerste weken van januari; goede voornemens!

Het jaar 2020, voor vele een jaar om snel te vergeten!

Het jaar 2020 is voor veel mensen een jaar om snel te vergeten door alle vervelende omstandigheden: ons normale leven werd verstoord door het Coronavirus, Australië werd geteisterd door enorme bosbranden, grote sterren als Chadwick Boseman en Diego Maradona stierven veel te jong en de tragische dood van George Floyd in de Verenigde staten. Echter mogen we niet vergeten dat het jaar voor sommige mensen juist erg goed uitpakte. Vele studenten tekende hun diploma, er werden veel nieuwe kinderen geboren en mogelijk werd er een Corona Vaccin ontwikkeld dat zou werken. Veel mensen zijn alweer bezig met 2021 en hier horen natuurlijk goede voornemens bij. Wij keken naar de meest voorkomende goede voornemens en we zetten er een aantal op een rijtje waar je zelf minder snel aan zou denken…!

“2020, het jaar dat ons leven compleet veranderde, waar het woord ‘positief’ vaak iets negatiefs betekende. We kijken er nu met z’n allen op terug, ieder vanuit zijn eigen perspectief.”

De traditionele goede voornemens

‘Dit jaar gaat het mij echt lukken’. Misschien wel de meeste gehoorde uitspraak in januari van uhh…ja elk jaar. Een groot deel van de Nederlanders heeft wel goede voornemens, en ondertussen zijn het er maar een aantal die er aan het einde van het jaar positief op terugkijken. Maar wat zijn nu eigenlijk de meest voorkomende voornemens? 

  1. Ja met stip op nummer 1; afvallen. Sommige mensen gebruiken het als een excuus om nog even veel te kunnen eten in december de ander gaat er serieus mee aan de slag.
  2. Toch wel enigszins verrassend; meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden. Mensen worden steeds drukker en hebben minder tijd over.
  3. Beter omgaan met geld is het voornemen waarmee we de traditionele voornemens afsluiten. Iedereen wil minder uitgeven en meer sparen maar de realisatie is vaak erg lastig.

Verrassend goede voornemens waar jij je wél aan gaat houden

Als we in het jaar 2020 iets hebben geleerd is het wel om te waarderen wat je allemaal hebt en dit mag je ook in 2021 niet uit het oog verliezen. Neem jezelf voor om eens langs te gaan bij die buurvrouw die alleen is, die verre vriend een keertje extra opbellen of spontaan langsgaan bij oma of opa. 

Blijf altijd het positieve inzien van elke situatie. Ook in tijden van een Coronacrisis zijn er mooie dingen mogelijk. Verrasdag.nl is opgericht midden in de Coronacrisis. Het minder kunnen werken en het niet kunnen bezoeken van de horeca biedt ook kansen. Blijf dit altijd onthouden in 2021.

Als laatste willen we graag afsluiten met een minder voorspelbare tip want ons leven is al voorspelbaar genoeg. Je kunt nu al precies plannen hoe jouw eerste maand in 2021 eruit ziet via verschillende apps en andere hulpmiddelen die er tegenwoordig beschikbaar zijn. Probeer in 2021 jezelf (of een ander) juist een keertje te verrassen. Hidde Blom van Verrasdag.nl schreef in 2020 al een interessante blog over hoe voorspelbaar ons leven is, deze kunt u hier lezen!

Bij Verrasdag.nl proberen wij altijd de leukste dagjes weg te organiseren voor jou! Dit zal ook in 2021 niet anders zijn. Daarnaast blijven wij altijd op zoek naar de leukste activiteiten, restaurants en accommodaties om jouw Verrasdag tot een succes te maken. Tijdelijk is het alleen mogelijk om een Verrasdag giftcard te bestellen. Wij hopen vanaf 19 januari ook jouw dagje uit te verzorgen en daarmee jouw 2021 net iets minder voorspelbaar en leuker te maken! 😉

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Verrassend goede voornemens