Onze duurzame impact

In onze snel veranderende wereld is het cruciaal dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Graag geven wij je inzicht in de impact die Verrasdag.nl heeft op de maatschappij. 

Veel mensen associëren het begrip duurzaamheid met het klimaat of de opwarming van de aarde. Echter is duurzaamheid veel meer dan dat! Alles wat bijdraagt aan een toekomstbestendige wereld voor mens en dier kan worden gezien als duurzaamheid. Denk hierbij aan: gendergelijkheid, geen armoede, goed onderwijs en het stimuleren van economische groei. Ondanks dat dit slechts een greep is uit de duurzaamheidsdoelen, geeft het wel een indruk over wat duurzaamheid precies is. De United Nations hebben 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) in het leven geroepen om de Europese duurzaamheidsdoelen vorm te geven. Hoe doel hiervan? De wereld een betere plek maken in 2030. 

Sustainable development goals

Bij Verrasdag.nl sturen wij Nederlanders naar kleinschalige ondernemers in Nederland die het bezoeken meer dan waard zijn! Je hoeft niet altijd naar Amsterdam, Utrecht of Rotterdam voor een leuk dagje uit of dat ene toffe restaurant. Om onze missie vorm te geven hebben we het gekoppeld aan één van de Sustainable Developments Goals (SDG’s) van de United Nations. Het verspreiden van binnenlands dagtoerisme is onze oplossing voor het probleem. Sustainable Development Goal #8 van de United Nations is gericht op duurzame economische groei om werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen te bevorderen. Met het concept van Verrasdag.nl proberen wij hier ons steentje aan bij te dragen door het MKB in de minder bekende steden kansen te bieden om economisch te groeien.

Het verspreiden van binnenlands dagtoerisme

Nederlandse steden ontwikkelen zich in rap tempo en de ene stad heeft hier meer moeite mee dan de ander. Ondernemers uit Amsterdam kunnen het aantal (dag)toeristen niet aan, en steden zoals Deventer, Gorinchem, Oosterhout en Zwolle staan juist te wachten op meer dagtoeristen. Het probleem ligt niet zozeer bij de consument die Nederland wil ontdekken en kleinschalige ondernemers wil bezoeken; het probleem ligt bij de ondernemer zelf, die niet genoeg klanten kunnen vinden om genoeg omzet te draaien, en de gemeenten die de populariteit van hun stad langzaam zien afnemen. Deze slechte verdeling leidt tot negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie. Je zult bij Verrasdag.nl nooit naar een welbekend attractiepark gaan of bij een uitgemolken Soldaat van Oranje voorstelling belanden. Daarentegen brengen wij onze klanten naar één van de vele “verborgen pareltjes” die ons land rijk is.

De duurzame impact van verrasdag.nl

Wanneer jij een Verrasdag boekt heb jij ervoor gekozen om binnen onze landsgrenzen te blijven. Wij hoeven je uiteraard niet te vertellen dat dit een positief effect heeft op de lokale economie, maar wist je ook dat dit bijdraagt aan (in de meeste gevallen) een vermindering van jouw ecologische voetafdruk? Heel makkelijk gezegd: jouw ecologische voetafdruk geeft aan hoe goed jij bent voor onze aardbol. Een weekendje London met het vliegtuig is veel vervuilender dan een complete Verrasdag! De CO2-uitstoot is veel minder en jouw ecologische voetafdruk is dus een stuk kleiner. Bij Verrasdag.nl stimuleren we de reizen binnen Nederland met ons concept, maar we zijn er ook van bewust dat je ook bij ons in sommige gevallen niet duurzaam bezig bent. Die auto die jij neemt naar jouw activiteit is ook niet duurzaam, echter is het al wel een stuk beter dan het vervuilende vliegtuig waar we het eerder over hadden. Wij bij Verrasdag.nl zijn constant bezig om jouw Verrasdag zo duurzaam mogelijk te maken. Ben je benieuwd naar je eigen ecologische voetafdruk? Je kunt hem hier checken!