Blog #9 | Verrasblogs

Lokale uitjes tijdens de coronacrisis

Door Matthijs van Wijngaarden

Lokaal reizen tijdens de Coronacrisis is voor veel mensen in Nederland een logische optie. De wereld verandert door COVID-19 en het heeft een grote wereldwijde impact op de manier waarop we leven. 

De reisbeperkingen

Met de nieuwe metingen die door de overheden zijn gedaan, is onze mobiliteit verschoven. Het ‘nieuwe normaal’ werd onze nieuwe realiteit, het sluiten van grenzen en de daling van de luchtvaartwereld heeft de manier waarop we onze vakanties en uitjes beleven enorm veranderd. Deze strenge beperkingen waren (en zijn nog steeds) bedoeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar hebben aan de andere kant geleid tot enorme schade aan onze economieën. Volgens de Global Economic Prospects zal de crisis naar verwachting de meeste landen in 2020 in een recessie storten, waarbij het inkomen per hoofd van de bevolking in het grootste deel van de landen wereldwijd sinds 1870 zal dalen.  

Dus, met al deze recente ontwikkelingen in het achterhoofd, wat zal er voor ons veranderen? Is het mogelijk om tijdens de Coronacrisis gewoon over te stappen op lokaal vervoer? Zoals eerder gezegd, de manier waarop we reizen zal drastisch veranderen. Volgepakte treinen vol met passagiers en overvolle bussen zullen geschiedenis worden. Thuiswerken wordt de nieuwe realiteit, social distancing zal de nieuwe norm zijn. Er zullen alternatieven worden gevonden om onze vrije tijd in te delen, die verre reizen of stedentrip zal moeten worden vervangen voor een alternatief.

Lokale voordelen van de pandemie

Lokaal reizen zal steeds belangrijker worden. Het is al een trend voor de laatste jaren, met enkele goede argumenten waarom. 

Een van de redenen heeft te maken met de komende trend van duurzaamheid. Mensen willen verantwoordelijker handelen en willen de dingen op een ethische manier doen. Door lokaal te reizen wordt uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderd, in vergelijking met een strandvakantie met het vliegtuig naar de kust van Spanje.  

Niet alleen heeft het lokaal reizen een milieuvoordeel opgeleverd, maar het heeft ook een sociaal voordeel. Door lokaal te reizen en dus uw geld lokaal uit te geven, worden lokale bedrijven ondersteund. Je weet dat je geld in je eigen leefomgeving terecht komt en dat dit de lokale bevolking ten goede komt.

Daarnaast heeft het ook een groot economisch voordeel voor onszelf; lokaal reizen is simpelweg een stuk goedkoper. Behalve dat je geld bespaart door de kosten voor je vliegticket (die meestal het duurste onderdeel van de reis is), de reisverzekering of het visum bij een buitenlandse vakantie, zijn de lokale prijzen vaak veel goedkoper dan de toeristenprijzen.

Lokaal reizen in Nederland

Waarom is lokaal reizen dan de logische optie tijdens de pandemie? Er zijn zoveel mooie en bijzondere steden in Nederland die vaak worden overgeslagen. Veel activiteiten die door veel Nederlanders nog nooit zijn gedaan maar stiekem enorm leuk zijn. Kom ik contact met de verhalen die er te vinden zijn in ons eigen land en laat je verrassen!

Genoeg redenen om te kiezen voor een lokaal uitje. Naast dat het een unieke manier is om het eigen land te verkennen is het ook een verantwoorde manier om jouw weekend invulling te geven.

Bij Verrasdag.nl spelen wij in op de pandemie en bieden we lokale uitjes met een bijzondere twist; alles blijft een verrassing tot op het laatste moment. Wij werken uitsluitend alleen met bedrijven die bewezen hebben dat ze zich goed aan de maatregelen houden rondom het Coronavirus. Wij bieden je de mogelijkheid om je eigen land te ontdekken op een unieke manier. Laat je verrassen door één van onze deals, of verras een ander met onze giftcards! Benieuwd?! Bekijk nu onze deals!

Bron: Global Economic Prospects

 

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Lokale uitjes tijdens de coronacrisis