Blog #5 van 2021 | De activiteiten van Verrasdag

het dagje uit van de toekomst

Door Matthijs van Wijngaarden

Vanwege de Corona pandemie lijkt de wereld soms wel stil te staan. Desondanks gaan de technologische ontwikkelingen gewoon door. Ook op gebied van ons eigen vermaak en het dagtoerisme in Nederland is dit het geval. Welke activiteiten zijn over 10 jaar heel normaal? Maken we een dagtripje naar de maan of laten we ons in een zelfrijdende auto de mooiste plekken van ons land zien? In deze blog kijken wij naar wat het dagje van de toekomst precies inhoudt en wat we kunnen verwachten!

Als sinds de lente van 2020 staat de hele wereld op z’n kop. Dat ene leuke stedentripje, een dagje naar de Efteling of het boeken van een Verrasdag is gedurende de lockdown geen optie. Iedereen draagt zijn steentje bij om hopelijk snel terug te gaan naar het ‘normale normaal’. Iedereen wil terug naar de wereld waar het woord ‘positief’ ook daadwerkelijk altijd iets goeds betekende.

Als we kijken naar de nieuwste technologieën, die je op korte termijn al kunt tegenkomen tijdens jouw dagje uit, dan denken we aan virtual reality of augmented reality. Deze technologieën zien wij al regelmatig terug en er is zelfs al een kans dat jij deze kan ervaren tijdens jouw Verrasdag! Via virtual reality kun je je figuurlijk verplaatsen in een andere situatie of op een andere plek. Eventjes rondkijken op Times Square terwijl je fysiek in je eigen woonkamer staat? Ja dat kan! Met augmented reality is het zelfs mogelijk om digitale beelden naar de werkelijkheid te halen. Je staat op de Dam is Amsterdam en er loopt een wild dier voorbij? Ja ook dit is dus mogelijk!

3
2

Als we iets verder vooruit kijken dan gaan we het hebben over dagjes uit die worden vormgegeven via Artificial Intelligence (AI). Met deze techniek kunnen computers zelf handelingen uitvoeren wat ons dagje uit enorm kan veranderen. Stiekem gebruiken we deze techniek al in ons huidige dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de suggesties die Netflix jou geeft voor jouw volgende serie om te bingen, of die snelheidsboete die jij krijgt als je te hard rijdt op de snelweg…! Deze technologie ontwikkelt zich razendsnel en zal binnen afzienbare tijd steeds meer invloed hebben op onze dagjes uit. Misschien wordt je over een aantal jaar naar je activiteit gebracht in een zelfrijdende taxi of wordt je bij je hotel ontvangen en ingecheckt door een robot. 

“Al deze technologieën lijken soms een ver-van-mijn-bed-show, maar ze worden al groots ingezet in onze huidige maatschappij!”

De dagjes uit, zoals wij die nu kennen, zullen dan ongetwijfeld in rap tempo gaan veranderen. Maar dat betekent niet dat jouw Verrasdag in de toekomst compleet anders hoeft te zijn. Mensen hebben altijd behoefte aan persoonlijk contact en iemand die op een emotionele manier handelt. Dit is iets wat een computer niet zomaar zal overnemen. Wij bij Verrasdag.nl denken dan ook dat kleinere onderdelen van jouw dagje uit absoluut gaan veranderen maar het grotere plaatje blijft voorlopig nog wel hetzelfde. Het ontdekken van een onbekende stad, een heerlijk hapje eten, een bijzondere overnachting en die unieke activiteit blijven natuurlijk het allerleukste!

Bij Verrasdag.nl zijn we altijd bezig met het vormgeven van het leukste dagje uit. Wij kijken dan ook graag naar de toekomst en hoe wij kunnen inspelen op al deze technologieën. Ondanks dat ligt onze prioriteit altijd bij de klant en het organiseren van een verrassend dagje uit. Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen! Kan je niet wachten tot je zelf een Verrasdag kan ervaren? Bestel alvast jouw Verrasdag giftcard!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Het dagje uit van de toekomst