Blog #7 van 2021 | De steden van Verrasdag


Hét dagje uit op Scheveningen

verrassingsdag

Door Nevin van den Berg

Hét dagje uit op Scheveningen, zo noemen de inwoners het, boek je natuurlijk bij Verrasdag.nl! Scheveningen is zo maar een van de plekken waar je terecht kan komen als je een Verrasdag boekt. Scheveningen staat natuurlijk bekend om zijn lange uitgestrekte strand en de bekende pier. Wij zijn constant bezig met het zoeken naar leuke en unieke steden in Nederland die iets extra’s te bieden hebben. Vaak zijn dit de wat minder bekende steden in Nederland, maar ook regelmatig zou je uitkomen in een stad met een bekendere naam. In deze rubriek stellen wij verschillende ‘Verrasdag steden’ aan je voor. Alle steden in deze rubriek zijn een optie voor jouw Verrasdag. Vandaag in de spotlight: Scheveningen

Scheveningen is ooit begonnen als vissersdorp aan de Noordzee en het vangen van vis was de grootste bedrijvigheid in het dorp. In 1680 woonden er slechts 918 mensen, waarvan 250 mensen visser waren! In deze tijd werd ook voor het eerst pas een fatsoenlijke wegverbinding aangelegd tussen Den Haag en Scheveningen. Pas in 1904 kreeg Scheveningen haar eerste zeehaven, hiervoor moesten de schepen aanleggen op het strand. Na de Tweede Wereldoorlog werd de visserij steeds minder belangrijk en werd Scheveningen in 1978 bij Den Haag gevoegd en was het officieel geen dorp meer!

Muzee Scheveningen

Ondanks dat Scheveningen maar een klein stadsdeel is in Den Haag, valt er genoeg te beleven in het voormalig vissersdorp. Zo is er bijvoorbeeld het museum Muzee. Dit museum is leuk voor jong en oud en hier worden natuur en geschiedenis onder één dak gebracht. Je kunt hier ontdekken hoe het is om op een vissersboot te leven en je leert hier veel over de geschiedenis van de visserij. In de collectie bevindt zich ook een koraalrif, een aquarium en een grote wetenschappelijk schelpencollectie. 

De Oude Kerk

De Oude Kerk is het oudste monument van het oude vissersdorp Scheveningen. Deze kerk ligt kort achter de duinenrij en lag vroeger midden in het oude dorp van Scheveningen, in de Keizerstraat. Dit is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen en is heerlijk om ontspannen doorheen te slenteren. 

De bekende vuurtoren

De vuurtoren van Scheveningen is heel bekend. De rode, 50 meter hoge toren bevindt zich aan het einde van de boulevard, dichtbij de haven. Tegenwoordig wordt deze vuurtoren gerestaureerd, maar zodra die weer open is, is het mogelijk om deze ook te beklimmen. Op woensdag- en zaterdagmiddag, na 14.00 uur, kun je de 149 treden beklimmen en heb je een fantastisch uitzicht over het oude dorp en de Noordzee. 

Jaarlijkse evenementen

Een van de meeste bekende evenementen van Scheveningen is misschien wel de Nieuwjaarsduik, maar tienduizenden mensen tegelijk het water ingaan op Nieuwjaarsdag. Wist je dat dit zelfs de grootste Nieuwjaarsduik ter wereld is? Ook de zeilwedstrijden North Sea Regatta, Mud Masters Obstacle Run, het Vliegerfestival en zo zijn er nog veel meer jaarlijks terugkerende evenementen. Je hoeft je nooit te vervelen op Scheveningen!

Bij Verrasdag.nl zijn we altijd op zoek naar de mooie, unieke en bijzondere dagjes uit in Nederland. Wij zorgen ervoor dat het een dag wordt die jij niet zo snel meer zal vergeten. Alles blijft een verrassing tot op het laatste moment. Wij werken uitsluitend met bedrijven en lokale ondernemers die bewezen hebben zich goed aan de maatregelen te houden rondom het Coronavirus. Bekijk onze deals of lees onze andere blogs hieronder!

Deel deze blog met je vrienden!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Hét dagje uit op Scheveningen