Blog #17 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in maastricht

Door Matthijs van Wijngaarden

Een dagje uit in Maastricht is altijd een goed idee. De oudste stad van Nederland, hoewel dit beweren de meeste Maastrichtenaren, maar deze titel wordt door meerdere steden geclaimd. Mestreech, zoals de Limburgers de stad noemen, is natuurlijk niet voor niets één van de ‘Verrasdag steden’. Bij Verrasdag.nl weet je van tevoren nooit waar je terecht komt. Zo nu en dan zijn dit de wat onbekendere steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekende naam.In deze rubriek laten we verschillende steden zien waar je terecht zou kunnen komen. Vandaag in de spotlight: Maastricht!

Bourgondische stad in het zuiden

Maastricht ligt in het meest zuidelijkste puntje van Nederland. Dit zorgt voor een meer internationaal sfeertje; een Nederlandse stad die zorgt voor een beetje vakantiegevoel. Prachtige kerken, kleine straatjes en mooie architectuur brengt de historie van deze stad erg dichtbij. Naast de geschiedenis kan men hier altijd terecht voor een hapje en een drankje. Een bezoekje aan Maastricht eindigt voor veel mensen op één van de vele terrassen in de binnenstad, op een uniek plekje ergens aan de rand van de stad of heerlijk aan de rivier. TIP: Ben je gek op Carpaccio?! Probeer grandcafé Momus op het Vrijthof en geniet van heerlijke gerechten.

Een dagje uit in een echte studentenstad

Maastricht is een van de mooiste en populairste studentensteden. De universiteit van Maastricht heeft in haar korte bestaan een uitstekende reputatie opgebouwd en wordt regelmatig tot de beste jonge universiteiten ter wereld gerekend. De stad vindt een bijzondere middenweg tussen geschiedenis en toekomst. Maastricht telt veel buitenlandse studenten, wat niet gek is. De stad ligt dicht bij de grens met België en Duitsland. Bijzonder zijn de creatieve opleidingen, zoals aan de Toneelacademie Maastricht. Benieuwd naar andere
studentensteden in Nederland waar Verrasdag.nl dagjes uit verzorgd? Lees onze blog over Eindhoven of Leiden en ontdek de unieke plekjes van deze universiteitssteden. 

Het mooiste plein van Maastricht 

De stad Maastricht wordt vaak in één adem genoemd met het welbekende Vrijthof. Volgens veel mensen is Vrijthof zelfs het mooiste plein van heel Nederland. Zou het komen omdat, als je midden op het Vrijthof staat, je haast vergeet dat je in Nederland staat? Het plein is het culturele hart van de stad. Meerdere theaters en musea grenzen aan dit plein en het is natuurlijk bekend van grote evenementen zoals de concerten van André Rieu. Als je er dan toch bent, probeer een van de vele verschillende soorten bier die in Maastricht geserveerd worden of een stuk van de beroemde Limburgse vlaai.

Waan je in Franse sferen

Hier wandelen Maastrichtenaren op hun gemak door de straten, liggen studenten te lezen in het park en kun je de hele zondag op een terrasje zitten zonder je te vervelen. En als je écht geluk hebt, treedt er ook nog een jazzy bandje om de hoek op! Het Jekerkwartier ligt verscholen tussen eeuwenoude monumenten en de stadsmuren. Volgens de bewoners van het Jekerkwartier is het eigenlijk niet nodig om te vertellen waar het precies ligt in Maastricht, je merkt vanzelf wel wanneer je er bent aan het unieke en bijzondere karakter van de wijk.

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Maastricht is één van de steden van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen! Ben je al overtuigd en kan je niet wachten om een Verrasdag te boeken? Bekijk direct onze deals!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Maastricht