Blog #10 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in leiden

het dagje uit in Hilversum

Door Jasper de Boer

Hét dagje uit in Leiden boek je natuurlijk via Verrasdag.nl! Leiden is een prachtige historische stad waar heel veel te beleven is. Leiden is een van de vele steden waar je terecht zou kunnen komen. Zowel de activiteit als de bestemming blijven natuurlijk een verrassing tot op het laatste moment. Wij zijn constant bezig met het zoeken naar leuke en unieke steden in Nederland die iets extra’s te bieden hebben. Vaak zijn dit de wat minder bekende steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekendere naam. In deze rubriek stellen wij verschillende ‘Verrasdag steden’ aan je voor. Alle steden in deze rubriek zijn een optie voor jouw Verrasdag. Vandaag in de spotlight: Leiden!

Historisch Leiden! 

In Leiden wandel je door 800 jaar aan zichtbare geschiedenis. De ‘stad van ontdekkingen’ heeft de oudste universiteit van Nederland. Veel bekende Nederlanders hebben hier gestudeerd. Onder andere wereldberoemde DJ Armin van Buuren, minister-president Mark Rutte en onze eigen koning zijn hier student geweest. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, stadspoorten, bruggen, molens, een burcht, een sterrenwacht, de Hortus botanicus, wevershuisjes, hofjes, twee grote (laat-) gotische kerken en diverse monumentale bouwwerken. Als je in de stad bent kun je je altijd laten verrassen door alle kunst en geschiedenis van deze prachtige stad.

Bekende musea in Leiden

In Leiden heb je Naturalis. Dit museum is een beleving voor zowel  jong en oud. Ook laat het museum je kennis maken met de eerste levende wezens op onze aardbol, hoe Nederland eruit zag in de ijstijd en de oerkrachten van onze planeet. Je maakt kennis met de verrassende versiertrucs van planten en dieren, staat oog in oog met een Afrikaanse olifant en ontdekt het verwoestend vermogen van vulkanen. 

Ook doe je spectaculaire ervaringen op: hoe voelt het om terug te reizen naar de dinotijd? Behalve tentoonstellingen vind je in het nieuwe Naturalis ook workshopruimtes voor extra activiteiten, sensationele experiences, horeca en een winkel. Het opvallende gebouw kent allerlei verwijzingen naar de natuur en nodigt elke voorbijganger uit om naar binnen te gaan.

Het rijksmuseum voor oudheden is een ander prachtig museum in Leiden. Reis terug in de tijd, sta oog in oog met echte mummies en maak kennis met Egyptenaren, Romeinen en Grieken. Een heus ontdekkingspad slingert langs ruim 300.000 jaar geschiedenis van Nederland en halverwege wacht de zilveren Vikingschat uit Wieringen. Ontmoet de bewoners uit de prehistorie of de Middeleeuwen en luister op interactieve ontmoetingsplaatsen naar hun verhaal. Het Rijksmuseum van Oudheden is bijzonder boeiend! 

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Leiden is één van de steden van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! In deze tijd gaan wij zorgvuldig om met de maatregelen rondom het coronavirus, zodat jij ondanks de maatregelen een bijzonder en leuk dagje uit kan ervaren! Heb je verdere vragen? Neem contact op!

Ben je overtuigd en wil je graag een Verrasdag boeken? Neem een kijkje op onze website of boek direct bij onze deals!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Leiden