Blog #12 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in Leeuwarden

Het antwoord van Verrasdag.nl op Corona

Door Hidde Blom

Leeuwarden, de Friese hoofdstad van ons kikkerlandje. In de volksmond ook wel bekend als Leewardden, Liwwadden, Leewadden, Ljouwert, Luwt of Lintwarde. Veel mensen weten dit niet, maar deze prachtige stad beschikt over een toren die nog schever staat dan de toren van Pisa en is ook nog eens één van de ‘Verrasdag steden’. Bij Verrasdag.nl weet je van tevoren nooit waar je terecht komt. Zo nu en dan zijn dit de wat onbekendere steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekende naam. In deze rubriek laten we verschillende steden zien waar je terecht zou kunnen komen. Vandaag in de spotlight: Leeuwarden!

Culturele hoofdstad van Europa

Leeuwarden is een van de Europese koplopers wanneer het gaat om cultuur. Buitenlucht theaters, pleinen waar internationale kunst te bezichtigen is, bekende bouwwerken, volop watersport en zelfs een geheel eigen taal. De ware cultuursnuiver zal zich direct thuis voelen in deze veelzijdige stad. In 2018 was Leeuwarden daarom ook niet voor niets de Culturele hoofdstad van Europa! De stad heeft zelfs een eigen cultuur agenda, waarin een geweldig arsenaal aan culturele activiteiten en bezichtigingen te vinden zijn. Gek op cultuur? Leeuwarden is de stad voor jou!

Originele winkelstad

Zoals elke grote stad in Nederland is Leeuwarden ook rijk aan een bruisend centrum met genoeg winkelgelegenheden van de grootste merken tot aan de meest kleine en gezellige winkeltjes. Ben jij een echte spelletjes fanaat? Neem een kijkje in Spellekijn. Deze bord- en kaartspel winkel staat bo(o)rdenvol gezelligheidsspelletjes. Ben jij meer een theeleuter? In De wereld van thee zul jij smaken ontdekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Ga op ontdekkingstocht in de veelzijdige winkelstraten en wie weet loop jij jouw nieuwe favoriete winkel tegen het lijf.

Het Amsterdam en Utrecht van het Noorden

Amsterdam en Utrecht staan bekend om hun mooie grachten die door de gehele stad lopen. Leeuwarden doet hier niet voor onder. Door de stad lopen verschillende grachten die niet onderdoen voor de eerder genoemde grachten. Huur een boot en maak een rondvaart door de Friese hoofdstad om deze van een andere kant te zien. Geen fan van water? Geen probleem! Er zijn ook veel musea te bezoeken en er zijn zelfs torens te beklimmen. De Oldehove is een kerktoren die nooit is afgemaakt, omdat deze deels in de grond wegzakte. Deze toren is nu nog schever gaan staan dan zijn beroemde concurrent in Pisa. Maak dus een iconische foto bij de beroemde scheve toren!

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Maastricht is één van de steden van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen! Ben je al overtuigd en kan je niet wachten om een Verrasdag te boeken? Bekijk direct onze deals!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Leeuwarden