Blog #2 van 2021 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in gorinchem

Door Matthijs van Wijngaarden

Hét dagje uit in Gorinchem, hoe moet je je dit voorstellen? De meeste mensen zullen de stad alleen kennen van de file-informatie op de radio…maar de stad heeft veel meer te bieden! De oude vestingstad staat bekend als stad met veel geschiedenis, veel evenementen en een gezellig centrum waar altijd wel iets te beleven is. Bij Verrasdag.nl weet je van tevoren nooit waar je terecht komt. Zo nu en dan zijn dit de wat onbekendere steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekende naam. In deze rubriek laten we verschillende steden zien waar je terecht zou kunnen komen. Vandaag in de spotlight: Gorinchem!

Gorinchem staat naast gezelligheid bekend om meerdere dingen waaronder een aantal bekende Nederlanders. Wist je dat misdaadverslaggever Kees van der Spek, Barcelona-voetballer Frenkie de Jong en Dinand Woesthoff, zanger van rockband Kane en het nummer “Legendary Lane’ allemaal zijn geboren of een groot deel van hun jeugd in Gorinchem hebben gewoond? Daarnaast is het erg leuk om te vermelden dat verrasdag.nl gevestigd zit in Gorinchem.

De oude vestingstad Gorinchem

Gorinchem maakte als vestingstad onderdeel uit van zowel de Oude als de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met het tegenoverliggende Woudrichem zorgde deze vesting voor de afsluiting van de rivier de Waal voor de vijand. Er bevonden zich in de stad kazernes, loodsen en andere gebouwen met een militaire bestemming. Een groot deel hiervan is bewaard gebleven. Door de vele monumentale panden, de zestiende-eeuwse stadswallen en de prachtige stadspoort is de historie overal in de binnenstad zichtbaar en tastbaar.

De stad kenmerkt zich vandaag de dag door de vele horeca in het centrum en de ligging aan de Merwede. Omdat er veel van de geschiedenis bewaard is gebleven is Gorinchem een prachtige historische stad om te bezoeken.

Wat te doen in Gorinchem?

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis is deze stad een bezoek meer dan waard. Met de veerdienst kun je een mooie tocht maken langs de gehele vesting driehoek en een bezoek brengen aan Slot Loevestein aan de overkant van de rivier. 

Tegenwoordig wordt er in de stad veel aandacht besteed aan de jeugd en dat zien we terug in talloze evenementen die worden georganiseerd in de binnenstad; zomerfeesten Gorinchem, Summer Start Dance, kerstmarkten, jazzfestival en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In de Evenementenhal Gorinchem, dat gelegen is vlakbij de A15 in het oosten van de stad, worden regelmatig grote evenementen georganiseerd. Deze variëren van grote dance feesten tot beurzen van elk formaat. 

Naast de evenementen en de historie die er in de stad te vinden zijn, is het aan te raden om heerlijk rond te wandelen door de stad en je te laten verrassen. De stad heeft enorm veel te bieden op allerlei vlakken en wij zijn als Verrasdag.nl trots dat wij de leukste dagjes uit van Nederland mogen organiseren vanuit deze oude vestingstad. 

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Gorinchem is één van de steden van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Ben jij fan van grotere steden in Nederland? Bekijk bijvoorbeeld onze blogs over Eindhoven of Utrecht! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen! Ben je al overtuigd en kan je niet wachten om een Verrasdag te boeken? Bekijk direct onze deals!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Gorinchem