Blog #4 van 2022 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in geldermalsen

Geschreven door Jasper Merks

Hét dagje uit in Geldermalsen boek je natuurlijk bij Verrasdag.nl! Geldermalsen is één van de vele locaties waar je terecht zou kunnen komen. Zowel de activiteit als de bestemming blijven natuurlijk een verrassing tot het laatste moment. Wij zijn constant bezig met het zoeken naar leuke en unieke plaatsen in Nederland die iets extra’s te bieden hebben. Vaak zijn dit de wat minder bekende plekken in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad of dorp met een bekendere naam. In deze rubriek stellen wij verschillende ‘Verrasdag locaties’ aan je voor. Alle locaties in deze rubriek zijn een optie voor jouw Verrasdag. Vandaag in de spotlight: Geldermalsen!

 

Veelzijdig Geldermalsen

Geldermalsen is een prachtig dorp gelegen in de Betuwe tussen de stadskernen Utrecht en ‘s-Hertogenbosch. Het dorp dat ongeveer 10.000 inwoners telt, heeft veel namen gehad. Er zijn archiefstukken gevonden waarin de plaats onder anderen Gelremalsen, Geldermalssum en ‘s-Hertogenmalsen werd genoemd! Het gezellige dorp kent een rijke historie en diverse bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn! Het prachtige landschap, dat het gebied omringd en kenmerkend is voor de Betuwe, nodigt alleen maar meer uit om de wandelschoenen aan te trekken en het gebied te verkennen.

De highlights van Geldermalsen

In het dorp zijn tal van bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn om te ontdekken. De schitterende Centrumkerk is beeldbepalend voor Geldermalsen. Het huidige gebouw stamt uit de 15e eeuw en de originele kerkklok uit 1460 wordt nog steeds gebruikt! Een knap staaltje techniek kun je wel zeggen! Daarover gesproken, in Geldermalsen vind je ook De Bouwing, een historische korenmolen. Deze prachtige windmolen uit 1848 wordt nog steeds gebruikt voor het malen van graan voor veevoer. Daarnaast is het heerlijk om een wandeling te maken door de groene omgeving. De bezienswaardigheden en de relaxte sfeer maken Geldermalsen tot een ideale uitvalsbasis voor jouw Verrasdag! 

Ook voor natuurliefhebbers is Geldermalsen the place to be. Het dorp is gelegen langs rivier de Linge, de langste rivier van Nederland…ja echt waar! De 100 km lange rivier stroomt in de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem. In het Oudnederlands betekent ‘De Linge’ ‘het lange water’, best toepasselijk, nietwaar?

Hét fruitdorp van Nederland

Geldermalsen staat bekend als hét fruitdorp van Nederland. In de lente staan de fraaie fruitboomgaarden aan de oevers van de Linge in bloei. Daarnaast vertonen de bloemen en planten in de omgeving ook hun prachtige kleuren tijdens dit jaargetijde. Jaarlijks worden hier dan ook bekende wandel- en fietstochten georganiseerd als de Rode Kruis Bloesemtocht en de Betuwse Lentetocht. De prachtige kleuren van de fruitboomgaarden en gewassen hebben een grote aantrekkingskracht op dagtoeristen uit binnen- en buitenland. Tip: op het Marktplein van Geldermalsen vind je de Betuwse Fruitshop. Bij de Betuwse Fruitshop kun je zowel binnen als op het terras genieten van de lekkerste verse broodjes en gebak gemaakt van lokale producten! Hmmm!

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Geldermalsen is één van de plaatsen van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Geldermalsen