Blog #2 van 2022| De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in arnhem

Geschreven door Jasmijn de Looijer

Hét dagje uit in Arnhem boek je natuurlijk bij Verrasdag.nl! Arnhem is één van de vele steden waar je terecht zou kunnen komen. Zowel de activiteit als de bestemming blijven natuurlijk een verrassing tot het laatste moment. Wij zijn constant bezig met het zoeken naar leuke en unieke steden in Nederland die iets extra’s te bieden hebben. Vaak zijn dit de wat minder bekende steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekendere naam. In deze rubriek stellen wij verschillende ‘Verrasdag steden’ aan je voor. Alle steden in deze rubriek zijn een optie voor jouw Verrasdag. Vandaag in de spotlight: Arnhem!

De Slag om Arnhem

Arnhem is een stad met een rijke geschiedenis, vooral de Slag om Arnhem is erg bekend. Tijdens deze slag probeerden de geallieerde van Operation Market Garden in 1944 een brug in Arnhem te veroveren, maar deze brug was letterlijk ‘a bridge too far’. Ze slaagden er niet in Arnhem te veroveren, waardoor de stad pas later in 1945 werd bevrijd. Voor meer informatie over de Slag om Arnhem kan je terecht in het Airborne museum. Beleef in dit museum de Slag om Arnhem zelf, tijdens de Airborne Experience. De diverse film- en geluidsfragmenten in combinatie met een realistische reconstructie zorgen ervoor dat het lijkt alsof je midden door de slag heen loopt. Verder heeft het museum nog losse tentoonstellingen, waar de museumcollectie met historische stukken bekeken kunnen worden. Door de stad zelf zijn ook meerdere monumenten van de Tweede Wereldoorlog te bewonderen.

Mode en designstad

De stad Arnhem staat tegenwoordig bekend als mode- en designstad. Zo is er jaarlijks het Fashion & Design Festival Arnhem. Dit festival trekt veel bezoekers van zowel binnen- als buitenland. Hier hebben de studenten van de ArtEZ de leiding. Tijdens dit festival komt mode, kunst, cultuur en design met elkaar samen. Maar niet alleen om dit festival staat de stad bekend als mode en designstad. De hogeschool voor kunsten (ArtEZ) zit in de stad gevestigd en zorgt voor veel creatieve en innovatieve studenten, maar ook het Modekwartier is een hotspot voor mode en kunst in Arnhem. In het Modekwartier vind je verschillende galerieën, werkplaatsen en showrooms. Voor unieke kunst of mode zit je hier dus goed!

Park Sonsbeek

De verhouding tussen stad en natuur is perfect in Arnhem, met het prachtige park Sonsbeek grenzend aan de binnenstad. Het park kent veel hoogteverschillen, wat redelijk uniek is in Nederland! Door deze hoogteverschillen heeft het park zelfs een grote waterval! Ook mede om deze reden, en de bijzondere locatie van het park, is park Sonsbeek een rijksmonument geworden. Wandel door de natuur, geniet van de uitzichten en kom helemaal tot rust. 

Winkelen in Arnhem

Arnhem heeft een breed aanbod aan winkels waar je goed kunt shoppen. In de Koningstraat vind je de grotere ketens, dit is dé winkelstraat van Arnhem. Ben je meer opzoek naar wat uniekere of authentiekere winkeltjes? Dan kun je je hart ophalen in de 7 straatjes. Hier vind je een ruim aanbod aan unieke winkels. De 7 straatjes bevindt zich in het oude deel van de stad, waardoor de winkels bestaan uit historische en karakteristieke panden. 

Burgers’ Zoo

Een dagje Burgers’ Zoo kan niet ontbreken bij een bezoek aan Arnhem. In deze dierentuin kun je meerdere dieren bewonderen. Door de ecodisplays waan je jezelf in het natuurlijke leefgebied van de dieren. Zo is er heb je de Burgers’ Bush, Mangrove en Ocean. Naast de ecodisplays zijn er nog veel andere diersoorten te bewonderen in Burgers’ Zoo. Kom oog in oog met de leeuwen, zie hoe de olifanten rond wandelen of bekijk hoe de aapjes door de bomen slingeren. 

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Arnhem is één van de plaatsen van Verrasdag.nl waar jij terecht kan komen. Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Arnhem