Blog #3 van 2022 | Verrasblogs

een verrassend duurzame impact

Door Matthijs van Wijngaarden

Bij Verrasdag.nl zijn we altijd op zoek naar het meest originele en verrassende uitje voor jou! Met onze dagjes uit sturen wij jou altijd naar één van onze ‘verborgen pareltjes’, oftewel een ervaring die je zelf niet zo snel zult vinden. Met ons concept proberen wij Nederlanders hun eigen land te laten ontdekken op een unieke manier. Met jouw Verrasdag zullen we je in de meeste gevallen naar een bestemming sturen die minder bekend is en waar je zelf niet zo snel naartoe zult gaan. Onze missie is dan ook om het MKB in de kleinschalige Nederlandse steden te steunen in een moeilijke tijd. Graag geven wij jou meer inzicht in onze duurzame impact op de maatschappij.

Wat is duurzaamheid eigenlijk?

Veel mensen associëren het begrip duurzaamheid met het klimaat of de opwarming van de aarde. Echter is duurzaamheid veel meer dan dat! Alles wat bijdraagt aan een toekomstbestendige wereld voor mens en dier kan worden gezien als duurzaamheid. Denk hierbij aan: gendergelijkheid, geen armoede, goed onderwijs en het stimuleren van economische groei. Ondanks dat dit slechts een greep is uit de duurzaamheidsdoelen, geeft het wel een indruk over wat duurzaamheid precies is.

De United Nations hebben 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) in het leven geroepen om de Europese duurzaamheidsdoelen vorm te geven. Hoe doel hiervan? De wereld een betere plek maken in 2030.

De duurzame impact van Verrasdag.nl

Bij Verrasdag.nl sturen wij Nederlanders naar kleinschalige ondernemers in Nederland die het bezoeken meer dan waard zijn! Je hoeft niet altijd naar Amsterdam, Utrecht of Rotterdam voor een leuk dagje uit of dat ene toffe restaurant. Om onze missie vorm te geven hebben we het gekoppeld aan één van de Sustainable Developments Goals (SDG’s) van de United Nations. Het verspreiden van binnenlands dagtoerisme is onze oplossing voor het probleem. Sustainable Development Goal #8 van de United Nations is gericht op duurzame economische groei om werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen te bevorderen. Met het concept van Verrasdag.nl proberen wij hier ons steentje aan bij te dragen door het MKB in de minder bekende steden kansen te bieden om economisch te groeien.

Het verspreiden van binnenlands dagtoerisme

Nederlandse steden ontwikkelen zich in rap tempo en de ene stad heeft hier meer moeite mee dan de ander. Ondernemers uit Amsterdam kunnen het aantal (dag)toeristen niet aan, en steden zoals Deventer, Gorinchem, Oosterhout en Zwolle staan juist te wachten op meer dagtoeristen. Het probleem ligt niet zozeer bij de consument die Nederland wil ontdekken en kleinschalige ondernemers wil bezoeken; het probleem ligt bij de ondernemer zelf die niet genoeg klanten kunnen vinden om genoeg omzet te draaien, en de gemeenten die de populariteit van hun stad langzaam zien afnemen. Deze slechte verdeling leidt tot negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie. Je zult bij Verrasdag.nl nooit naar een welbekend attractiepark gaan of bij een uitgemolken Soldaat van Oranje voorstelling belanden. Daarentegen brengen wij onze klanten naar één van de vele “verborgen pareltjes” die ons land rijk is. 

Voor meer informatie over ons beleid rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen verwijzen wij je graag door naar onze webpagina hierover! Je vindt deze hier!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Een verrassend duurzame impact