Blog #9 | De activiteiten van Verrasdag

Een verrasdag om op te proosten

verrassingsdag

Door Nevin van den Berg

Meer dan de helft van de gehele Nederlandse bevolking, die boven de 18 is, heeft wel eens een glaasje alcohol geprobeerd of drinkt nog steeds een glaasje elk weekend. Of dit nou bier, wijn of een andere alcoholische versnapering is, ook hier bij deze interesse zit er altijd een Verrasdag bij die perfect bij jou past. Vandaag lichten we een Verrasdag uit die volledig in het teken staan van de interesse wijnen&dranken. Maar ook bij deze Verrasdag geldt, geniet maar drink met mate(n).

De warming-up

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je Verrasdag mee te beginnen, als het gaat om de interesse wijnen&dranken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht komen in Amsterdam bij de Heineken Experience. De meeste mensen hebben hier wel eens van gehoord. Hier krijg je een tour door de voormalige Heineken fabriek, je leert hier over de geschiedenis van het biermerk, maar ook hoe je het beste kan genieten van jouw Heineken biertje. Naast de Heineken Experience zijn er nog veel meer kleine en lokale bierproeverijen, waar je zomaar terecht kan komen, wellicht in de Jopenkerk. Een unieke brouwerij in Haarlem, waar vanzelfsprekend het merk Jopen wordt gebrouwen, die is gevestigd in een kerk. Wellicht start jouw Verrasdag wel hier.

Even bijtanken

Nadat je je activiteit heb afgerond, is het tijd om even lekker te dineren en bij te komen. Dit kan perfect bij ‘t Taphuys. Dit restaurant bevindt zich in drie verschillende steden in Nederland en is naast een uitstekend restaurant, ook een goede plek voor de bier- en wijnliefhebber. In dit restaurant is een heuse ‘bierwand’ te vinden met tientallen verschillende soorten bier. Voor ieder wat wils dus! Maar wellicht ben je meer geïnteresseerd in een high beer bij Beers & Barrels, waar je 6 verschillende soorten speciaal bier kan proeven in combinatie met lekkere hapjes of een hoofdgerecht.

De after dinner dip

Na lekker gegeten en gedronken te hebben, heb je wel een goede nachtrust verdiend. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende hotels, maar wat nou als er een hotel was dat ook nog eens met jouw interesse te maken heeft van wijnen en dranken. Natuurlijk hebben wij die voor jou gevonden en waar kan dit beter dan in een écht wijnvat. Dit kan in Stavoren en is dé perfecte manier om jouw Verrasdag af te sluiten. Dit hotel bevat 12 grote wijnvaten die van alle gemakken zijn voorzien en dit hotel is zelfs benoemd in de top 20 van meest ongewone hotels! Wie wilt zijn of haar Verrasdag hier nou niet beëindigen?!Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste steden en activiteiten in Nederland en deze met jou te delen! Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en jouw Verrasdag is zelfs uit te breiden met een diner en/of een overnachting! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Een Verrasdag om op te proosten