Blog #14 | Verrasblog

De invloed van vrienden

verrassingsdag

Door Nevin van den Berg

Bijna iedereen heeft ze wel, vrienden. De één heeft een telefoonboek vol en de ander een handjevol. En niks is leuker dan met je eigen vrienden op stap gaan of om met ze af te spreken bij je thuis. Wij bij Verrasdag.nl zorgen ervoor dat vrienden bij elkaar kunnen komen om gezellig iets leuks te doen, ook in deze, soms eenzame, corona tijd. Vandaag gaan we kijken naar wat voor invloed je vrienden wel niet op je hebben.

Waar vrienden wel niet goed voor zijn!

Er zijn een heleboel verschillende soorten vrienden, de één gekker dan de ander. Zelfs de meest gekke vrienden zorgen ervoor dat je gezonder leeft! Er zijn de afgelopen jaren ontzettend veel onderzoeken geweest naar het effect van vrienden op je gezondheid. Het effect van vrienden is zelfs tweemaal zo sterk als lichaamsbeweging en gelijk aan dat van stoppen met roken! Niet alleen je vrienden hebben een positieve invloed op je gezondheid, maar ook je familie, collega’s en de buurt. Het is zelfs zo dat je sneller hersteld van een ziekte als je een hechte vriendengroep of familie band hebt.

Hoe dat allemaal kan? Volgens de onderzoekers zijn er twee verschillende theorieën. Als je in contact komt met vrienden of vriendinnen, raak je meer ontspannen. Hierdoor produceert je lichaam veel minder stress, en minder stress is weer goed voor je immuunsysteem. Het effect van vrienden is zelfs zo groot, dat ze niet te vervangen zijn door iets anders. Een andere theorie, bij het herstellen van een ziekte, gaat over dat vrienden voor je klaar staan in fysieke en mentale zin: door je bijvoorbeeld te helpen met de boodschappen of door naar je te luisteren en er voor je te zijn. Hierdoor krijg je ook het gevoel niet alleen te zijn.

Eenzaam? Wij hebben een oplossing!

Tijdens deze corona crisis zijn veel mensen alleen en hebben ze weinig contact met vrienden. Dit is natuurlijk ontzettend zonde en het gevolg is dat veel mensen ook eenzaam raken. Eenzaamheid is een groot probleem, want het is maar liefst 20 procent dodelijker dan roken en dubbel zo dodelijk als drinken. Wij bij Verrasdag.nl willen er ondere andere ook voor zorgen dat mensen minder alleen zijn, mede door onze onlangs uitgebrachte Online Verrasdag. Zo kan je toch iets leuks doen met die ene vriend die je al lang niet hebt gesproken, of die vriendin die je al niet meer spreekt sinds de middelbare school.

Ben jij benieuwd naar zo’n Online Verrasdag en wil je weer eens afspreken met bijvoorbeeld een oud-klasgenoot? Dit is je kans! Bekijk snel al onze deals, en neem een kijkje bij onze eerdere blogs!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

De invloed van vrienden