Blog #16 van 2021 | De Verrasblogs

De herfst door met verrasdag

Het antwoord van Verrasdag.nl op Corona

Door Hidde Blom

 

De herfst, je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Wij behoren tot de eerste categorie. In de natuur gebeurt zo veel in het najaar. De bossen staan in het teken van herfstkleuren, paddenstoelen en wilde dieren. Niets kan op tegen zonnestralen die door de mist heen schijnen en aan de kust is het heerlijk uitwaaien en genieten van watersporten. Met deze tips voor mooie natuur in het najaar omarm jij de herfst straks ook als outdoor seizoen.

De herfst is een fijn seizoen om naar buiten te gaan. Wat kun je zoal doen in het najaar? Hier een aantal tips om dit deel van het jaar optimaal te genieten van de natuur!

1. Wild spotten

Het najaar is het seizoen bij uitstek om wilde dieren te spotten. De dieren zijn extra actief en daarom worden er regelmatig leuke excursies aangeboden in diverse natuurgebieden. Wil je edelherten of damherten horen burlen? Dan is het een goed plan om in september of oktober naar de Veluwe, het Deelerwoud, de Oostvaardersplassen of de Amsterdamse Waterleidingduinen te trekken. In oktober kun je op vele plekken met een boswachter op bronstexcursie. Zelf boswachter spelen? Ga dan rond de schemer op pad, wacht rustig af en trek onopvallende kleding aan. Met een sporengids weet jij precies welk dier jouw pad heeft gekruist.

 

2. Genieten van de herfstkleuren

De herfst is een heerlijk seizoen voor wandelingen. Wandelen door de mooie nationale parken van Nederland, langs de kust, door het lokale bos… Vooral het laatste is een aanrader, want de schitterende gele, oranje en rode bladeren aan de bomen geven de natuur iets magisch. Een boswandeling hoort er daarom zeker bij voor ons. Misschien zal je je laarzen aan moeten trekken en je capuchon op moeten zetten, maar de herfstkleuren zijn een belevenis om niet te missen. Een bekend herfstbos is het Speulderbos bij Ermelo. Het wordt ook wel ‘het bos van de dansende bomen’ genoemd en ziet er in de herfst met mist en rode bladeren uit als een plek uit een sprookje.

Ook op de Utrechtse Heuvelrug zijn talloze opties voor wandelingen door de herfstkleuren en je kunt de uitkijktoren beklimmen om het kleurenspektakel van boven te bekijken. Buitenlandse sferen proeven? De Japanse tuinen bij Landgoed Clingendael in Den Haag kleuren in de herfst onvoorstelbaar mooi. Ga ook eens kijken in het bos in de buurt, zeker weten dat dit je ook al verrast. 

3. Nacht van de nacht

In oktober vindt ieder jaar de nacht van de nacht plaats. Een dag waarop bedrijven en gemeenten de lichten van panden en reclame uitzetten. Het is dan donkerder dan ooit op veel plekken in Nederland. Uniek, dus trek erop uit naar donkere plekjes om sterren te kijken, een van onze favoriete herfst activiteiten. Mooi om een nachtelijke wandeling over het strand te maken of maak een begeleide nachtwandeling door het bos. En wat denk je van een nachtelijke kanotocht?

 

  1. Weekend weg

De herfstvakantie in Nederland vieren is een geweldig idee. Het land heeft zoveel leuke activiteiten en mooie natuur te bieden in het najaar. Met alle bovengenoemde tips kun jij je in de herfstvakantie prima in eigen land vermaken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in een huisje in de natuur genieten van de gezelligheid van het seizoen. Bij Verrasdag.nl kun jij jouw uitje nog specialer maken door hier een overnachting bij te boeken. Ideaal na een leuke dag vol ontdekkingen!

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar leuke plekjes in allerlei steden in Nederland en wij delen deze graag met jou! Wij verzorgen graag een dagje uit met leuke tips over jouw stad, een leuke activiteit gekozen op je eigen interesses en een optioneel bij te boeken lunch, diner en/of overnachting om je Verrasdag helemaal compleet te maken! Lijkt dit jou erg leuk? Neem een kijkje bij onze deals!

 

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

De herfst met Verrasdag

Geef een antwoord