Dagje uit in Utrecht

Blog #1 | De steden van Verrasdag

Hét dagje uit in Utrecht

dagje uit met een grote groep

Door Matthijs van Wijngaarden

Hét dagje uit in Utrecht boek je natuurlijk via Verrasdag.nl! Hoewel…je zou in deze stad uit kunnen komen maar dat is natuurlijk nog niet bekend. Zowel de activiteit als de bestemming blijven een verrassing tot op het laatste moment. Wij zijn constant bezig met het zoeken naar leuke, unieke steden in Nederland die iets extra’s te bieden hebben voor jouw dagje uit in deze stad. Zo nu en dan zijn dit de wat onbekendere steden in Nederland, maar ook regelmatig zal je uitkomen in een stad met een bekende naam. In deze rubriek stellen wij verschillende ‘Verrasdag steden’ aan je voor. Alle steden in deze rubriek zijn een optie voor jouw Verrasdag. Vandaag een persoonlijke favoriet: Utrecht!

De unieke plekjes waar de toeristen voorbijlopen

De stad Utrecht staat bekend om zijn prachtige grachten, de welbekende Domtoren en het grootste treinstation van Nederland. Veel mensen zien de stad alleen voorbijflitsen vanuit de trein of vanuit de auto. Utrecht heeft echter enorm veel te bieden voor iedereen, de ideale plek voor een dagje uit. Ik wil je graag die plekken laten zien die de stad uniek maken, de plekjes waar de toerist drie keer voorbijloopt op weg naar de bekende plekken.

Utrecht is één van de bekendste steden van ons land, maar ondanks dat zijn er zoveel prachtige en unieke plekken in Utrecht die vele mensen nog nooit hebben gezien. Verrasdag.nl stuurt zijn klanten het liefst naar dit soort plekken in deze stad, maar ook activiteiten en restaurants waar je in eerste instantie niet aan zou denken!

De verborgen pareltjes van de Domstad

De Domstad heeft een groot aantal ‘hidden gems’. Verborgen pareltjes waar je normaal gesproken zo voorbij zal lopen. Dat ene restaurantje wat van de buitenkant niet bijzonder lijkt en je achteraf voor altijd zal bijblijven. Verschillende activiteiten waarvan je voorheen dacht alleen buiten de Nederlandse grenzen te zullen vinden. Elke stad waar Verrasdag.nl zijn klanten heen zal sturen is op haar eigen manier uniek en zal je een bijzondere ervaring geven. Utrecht is slechts één van de vele opties die wij zullen aanbieden aan onze klanten. Het is een stad waar je je ongetwijfeld zult vermaken met een bijzondere activiteit, een fantastisch diner en mogelijk een heerlijke overnachting op een plek die je zelf niet zo snel zou hebben gekozen. 

Voor als je zelf door Utrecht wandelt

Graag geef ik je alvast twee tips voor als je zelf een keertje door deze prachtige stad loopt tijdens jouw dagje uit of voor als je toevallig in de buurt bent. De meeste mensen zullen de winkels op de Oudegracht niet overslaan, en dit is ook absoluut een aanrader. Een mooi alternatief is ook het Domkwartier, dit is een klein wijkje met kleine straatjes rondom de Domtoren. Als je hier toch in de buurt bent en je bent geïntereseerd in de geschiedenis van deze stad heb ik een aanrader: Neem een kijkje in het DOMunder museum. Hier leer je over de geschiedenis van de stad van de Domtoren. Waarom zit de Domtoren niet meer aan de grote kerk vast? En hoe hoog is deze bekende toren precies? Deze dingen leer je allemaal tijdens een tour. 

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar leuke plekjes in allerlei steden in Nederland en wij delen deze graag met jou! Wij verzorgen graag een dagje uit met leuke tips over jouw Verrasstad, een leuke activiteit gekozen op je eigen interesses en een optioneel bij te boeken diner en/of overnachting om jouw dagje uit tot een succes te maken! Wanneer mogen wij jouw verrassen? Bekijk onze deals!

Bron: IndeBuurt Utrecht
Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Hét dagje uit in Utrecht