Blog #5 van 2022 | De activiteiten van Verrasdag

3x dineren op een bijzondere locatie

Geschreven door Jasper de Boer

Het diner; het moment om eventjes met het gezin te babbelen over wat we vandaag allemaal gedaan hebben. Verhalen over werk, school of de studie passeren de revue. Dit kan natuurlijk gewoon thuis of bij familie, maar het fijnste is toch altijd in een restaurant, waar iemand een heerlijk gerecht voor je klaarmaakt en je niet zelf op of om hoeft te kijken naar het koken of afwassen. Vandaag lichten wij drie bijzondere locaties uit waar je heerlijk kunt genieten van je diner.

Dineren op grote hoogte

Wie niet bang is voor een beetje hoogte, wordt hier gelukkig van! De Euromast is natuurlijk bekend bij de meesten, maar wist je dat je hier ook kan dineren? In het restaurant boven in de Euromast heb je een prachtig uitzicht over Rotterdam, zeker als het al donker begint te worden in de havenstad en de avond valt. Wist je dat je dit zelfs kan combineren met een nachtje slapen in de Euromast?

Wanneer je in Zwolle bent, bezoek dan zeker de Koperen Hoogte. Deze 55 meter hoge watertoren is omgebouwd tot een mooi restaurant, met een prachtig uitzicht. Dat niet alleen! Dit restaurant draait ook nog eens binnen twee uur een rondje, zodat je uitzicht constant veranderd. Ook dit restaurant is te combineren met een overnachting in de watertoren.

EXTRA TIP! Ben je een echte waaghals? Ga dan eens dineren in een heteluchtballon! Bij Culiair is dit namelijk mogelijk. Meesterkok Angélique Schmeinck kookt sinds 2003 als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf. Eigenlijk moet je het dus zien als één hele grote heteluchtoven. De gerechten worden door middel van katrollen worden de gerechten hoog in de luchtballon gegaard om vervolgens weer af te dalen voor de eind bereiding.

Eten in een oud tankstation

Lees ik dit goed? Ja, zeker! In Utrecht is het namelijk mogelijk om in een oud tankstation te eten. Dit idee is door vier initiatiefnemers en de buurtbewoners opgezet om het oude vervallen tankstation op te fleuren en hiermee ook de wijk levendig en bruisend te houden. Dit restaurant heeft als toepasselijke naam De Pomp en hier worden verschillende gerechtjes geserveerd die er voor bedoeld zijn, om met de hele tafel te delen. Deze gerechten worden gemaakt met biologische en regionale ingrediënten om het zo duurzaam mogelijk te houden. Dit trekken ze ook door in het interieur, personeel en de omgeving.

Op een onbewoond (boor)eiland

In Amsterdam is het mogelijk om in een oud booreiland te dineren. In het IJ in Amsterdam staat dit metershoge bouwwerk, waar je heerlijk kan dineren met een keuken met een Frans tintje. Het is niet alleen een restaurant, want op elke verdieping vind je wat anders. Op de tweede verdieping zit de bar, op de derde verdieping het restaurant en op de vierde verdieping bevindt zich een heerlijk dakterras. Zeker het proberen waard!

Bij Verrasdag.nl is het onze passie om te zoeken naar de leukste plekjes en deze met jou te delen! Wij verzorgen graag jouw dagje uit met leuke tips voor in jouw stad en deze is uiteraard uit te breiden met een diner en/of een overnachting in jouw stad! Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Je kunt altijd contact met ons opnemen!

Deel deze blog met je vrienden!
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

3x dineren op een bijzondere locatie